Naar het secundair in Beveren, Kruibeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene en Temse

Voor secundaire scholen in Beveren, Kruibeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Temse en Stekene

Hoe inschrijven?

Voor de hogere jaren (niet 1A en 1B)  in het gewoon secundair onderwijs in Beveren, Kruibeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene en Temse schrijf je vanaf 29 april 2024 in. 

Op de website van de scholen vind je meer informatie over hoe ze de inschrijvingen organiseren: contactgegevens van de scholen

De inschrijvingen verlopen chronologisch. Dit betekent: is er één plek beschikbaar? Dan gaat die naar de eerste leerling die om een inschrijving vraagt. Snel zijn is dus belangrijk.

- Is er nog een vrije plek in de administratieve groep waarvoor je je kind wenst in te schrijven? Dan volgt een inschrijving.

- Is de groep volzet verklaard, dan wordt je kind geweigerd en ontvang je een weigeringsdocument (mededeling van niet-gerealiseerde inschrijving). De volgorde van de geweigerde leerlingen wordt ook hier bepaald door de chronologie: wie eerst een inschrijvingsaanvraag stelt, komt als eerste op de weigeringslijst. Scholen zijn verplicht om de volgorde van de weigeringslijst te respecteren tot en met 7 oktober 2024 bij het vrijkomen van een plek.

Welke richtingen zijn volzet?
Bij de start van de inschrijvingen op 29 april 2024 kan je hier raadplegen welke richtingen volzet zijn. Voor die groepen kan de school geen extra leerlingen inschrijven en zal de school je een weigeringsdocument bezorgen.

Een kind op de weigeringslijst plaatsen?
Wil je kind toch écht een bepaalde richting volgen, die volzet is. De volgorde van de geweigerde leerlingen wordt ook hier bepaald door de chronologie. Scholen zijn verplicht om de volgorde van de weigeringslijst te respecteren tot en met 7 oktober 2024 bij het vrijkomen van een plek. Tegen de zomervakantie komen er af en toe nog enkele plekken vrij. Dus ook een registratie op een weigeringslijst kan de moeite waard zijn.

Hulp nodig?

Voor hulp bij het vinden van een school met vrije plaatsen of het invullen van het digitale inschrijvingsformulier, kan je terecht bij het Loket onderwijs in het Welzijnshuis (Abingdonstraat 99).

Voor secundaire scholen in Beveren en Kruibeke

Meer informatie via de gemeentelijke onderwijsdienst.